Villa Platania    vakantiehuis Pilion, Griekenland
 

Villa Platania is een eenvoudige vakantiewoning, ruim 40 jaar geleden gebouwd door een Griekse familie. De naam hebben zij bedacht. Het huis toont sporen van de tijd, het heftige klimaat en wat sporadische aardbevingen, maar is comfortabel en slim gebouwd. Er zijn twee ruime slaapkamers en een voorkamer met extra bed. De kleine badkamer heeft een toilet en een zitbad, ook is er een buitendouche. Bijzonder is de veranda met een heerlijk uitzicht op de tuin en veel privacy. 

Er is een TV met Dvd-speler en veel dvd's, er zijn spelletjes, boeken en kaarten van de omgeving: voor kinderen is er veel te ontdekken. Er is (nog) geen wifi.

Het huis ligt in een klein buurtschapje aan de rand van het dorp Platanias, op zo'n 5 minuten slenteren van de boulevard. Het dorp heeft 2 supermarktjes, 2 cafe's met terras aan de boulevard, meerdere taverna's. Er is geen pinautomaat of discotheek. Het mooie strand is ongeveer 10 minuten lopen van het huis, in de zomer zijn er ligstoelen te huur en is er een barretje.

Hieronder een filmpje over het huis:


 

De plattegrond van het huisje. Door de grote veranda om het huis en het vele groen blijft het zelfs in hoogzomer relatief koel, de Pilion is bekend om de koele nachten. 

Huurprijzen:

We zijn geen officiële verhuurders, maar zouden het zo jammer vinden als dit plekje een groot deel van het jaar leeg zou staan. We hebben het huis inmiddels goed gemoderniseerd, zodat we u een comfortabel en veilig verblijf kunnen aanbieden. Als onkostenvergoeding vragen we 350 euro per week in het hoogseizoen (juli en augustus) en 300 euro in voor- en naseizoen. Voor verblijf tot 2 weken vragen we 40 euro extra voor de schoonmaak. Als u aankomt is het huis schoongemaakt en zijn de bedden opgemaakt, wekelijks worden handdoeken en lakens gewisseld. 

een van de 5 sinaasappelbomen

De tuin beslaat zo'n 1400 m2 met circa 40 fruitbomen, bloemen, kruiden en druiven. In elk seizoen is er wel iets rijp, maar vooral in de herfst valt er nauwelijks tegenop te eten. We planten regelmatig nieuwe bomen, we hebben nu al appels, sinaasappels, citroenen, granaatappels, kweeperen, kersen, pruimen, mandarijnen, walnoten, amandelen, mispels, druiven en olijven. Helaas heeft de watersnoodramp van september 2023 veel jonge aanplant verwoest, ook de abrikoos, kaki en perenboom hebben het niet overleefd. Maar komende herfst gaan we opnieuw bomen planten!

In de tuin is een BBQ, een pingpongtafel, een steenoven, een buitendouche en een afgesloten waterput, van waaruit we 's avonds de tuin sproeien. Een heerlijk fris werkje na een warme dag!

U mag naar hartenlust snoeien en sproeien in de tuin, en uiteraard genieten van al het fruit en de kruiden!

Natuurliefhebbers zullen genieten van de natuur van de Pilion. Er wonen in en om de tuin allerlei zangvogels, er huist regelmatig een bosuil in een appelboom. We hebben hier wilde zwijnen, dassen, vossen, marters, eekhoorns, egels gezien en gehoord. Door de ramp zijn veel hekken weggeslagen, maar dit is inmiddels hersteld.


E-mailen
Bellen
Map