Welkom
Het huis
De tuin
De Pilion
Over de reis
Diaserie
Links
Verhalen..

HET HUIS 

Zoals eerder gezegd: het is geen luxe vakantie-appartement, maar een eenvoudige compacte Griekse zomerwoning. De naam Villa Platania hebben wij niet zelf bedacht, maar de Griekse familie die het huis 40 jaar geleden gebouwd heeft. Het huis vertoont sporen van de tijd, van aardbevingen en het heftige klimaat, maar is goed gebouwd en in alle jaargetijden knus.

Het huis heeft twee ruime slaapkamers en een voorkamer met een slaapbank. In de woonkamer/keuken vindt u alle moderne keukenaparatuur, verder is er een boekenkast vol boeken, informatie over de omgeving en spelletjes. Zeker voor kinderen is er veel te ontdekken in en om het huis! De kleine badkamer is een paar jaar geleden gemoderniseerd, hier bevindt zich een zitbad, een toilet en een wastafel. Door de grote veranda om het huis en het vele groen is het huis zelfs in hoogzomer relatief koel.  Bijzonder is de grote veranda met een heerlijk uitzicht op de tuin.

Er is (nog) geen wifi in het huisje, maar alle restaurants in Platania hebben gratis wifi. 

Het huis is beschikbaar tussen begin mei en half oktober, het is minder geschikt voor bewoning in de winter. Desgewenst sturen we u ter informatie een inventarislijst toe.

Als onkostenvergoeding voor het huis vragen wij 350 euro per week in het hoogseizoen (juli en augustus) daar buiten vragen we 300 euro per week. Voor boekingen tot 2 weken vragen we een eenmalige bijdrage voor de schoonmaak van 40 euro. Als u arriveert is het huis schoon, zijn de bedden opgemaakt en liggen schone handdoeken klaar. Wekelijks worden de handdoeken en lakens gewisseld. 

 

       

slaapkamer

 

plattegrond

 

keuken

En dan ook nog een filmpje: https://youtu.be/xcZFJQhIex4

 

 

 

 

VILLA PLATANIA