Welkom
Het huis
De tuin
De Pilion
Over de reis
Diaserie
Links
Verhalen..

DE TUIN

Villa Platania ligt in een klein buurtschapje aan de rand van het vissersdorp Platania, hoogstens 10 minuten slenteren van boulevard en strand. De tuin ligt aan de voet van de heuvels, aan alle kanten is de natuur volop aanwezig. De tuin beslaat zo'n 1350 m² met een tafeltennistafel, een terras met een zitje, een stenen BBQ, een buitendouche en een afgesloten waterput.

In de tuin staan zo'n 40 fruitbomen met appels (verschillende soorten), kersen, pruimen, sinaasappels, citroenen, mispels en walnoten, regelmatig planten we nieuwe fruitbomen, zoals een granaatappel, een peer, een kweepeer, een kaki, een amandelboom en een mandarijn. Rond de veranda groeien druiven, in de tuin staan allerlei kruiden. We proberen de tuin zo ecologisch mogelijk te beheren en zijn dan ook altijd weer verrast door de natuur: wat het ene jaar goed groeit, kan een volgend jaar opeens overslaan! We leren elk jaar meer over de Griekse natuur en de seizoenen.. 

      

waterput

 

zonnebloemen

 

sinaasappels in april

We willen u van harte uitnodigen de tuin te gebruiken: door te snoeien, rijpe vruchten te plukken, of water te geven aan de planten. Het is heerlijk na een warme dag de tuin met water uit de put te sproeien.

Natuurliefhebbers zullen hier ook genieten van de dierenwereld: wij hebben zelf in en om de tuin vossen en dassen, steenmarters en eekhoorns gezien, maar er wonen ook uilen, nachtegalen en vele andere zangvogels. Sinds 2020 hebben we een stevig hek met betonnen plint om de hele tuin, nu kunnen wilde zwijnen de boel niet meer omploegen.. We horen ze in de herfst 's nachts nog wel gevallen walnoten op het pad kraken.

VILLA PLATANIA