Welkom
Het huis
De tuin
De Pilion
Over de reis
Diaserie
Links
Verhalen..

DE PILION

We hebben de Pilion leren kennen als een prachtige streek waar Grieken zelf graag op vakantie gaan. De Pilion is beroemd om zijn wintersportgebied, zijn natuur, de vele beekjes, de stoere bergdorpen met hun bijzondere architectuur en de mooie baaien. Daartussen slingeren overal oude ezelpaden die steeds vaker worden gerestaureerd. De Pilion kent verschillende gezichten: de ruige oostkant aan de Egeische zee, de rustiger, warme Pagasitische Golf, het lieflijke landschap naar het zuiden rond Platania. En natuurlijk de levendige havenstad Volos.

Om de Pilion goed te ontdekken is een auto onmisbaar, maar ook de vroege bus naar Volos vanuit Platania is een mooie ervaring.

In ons huisje vindt u een uitgebreide beschrijving van alle verrassingen op de Pilion, maar het beste kunt u het zelf ontdekken. Vooral mei/juni en september/oktober zijn heerlijke maanden om te wandelen, ook al kunnen de nachten dan fris zijn en kan het goed regenen. De Pilion is niet voor niets zo groen!

 

 

      

boulevard van Platania

 

wandelpad naar Damouchari

 

het treintje naar Milies

 De Pilion kent geen massatoerisme, er zijn enkele populaire badplaatsen maar eigenlijk zijn die alleen in het hoogseizoen druk met voornamelijk Griekse families. Zelfs dan zijn er verlaten baaitjes te vinden. Platania heeft sinds enkele jaren een strandbarretje met wat ligstoelen en parasols, maar heeft geen pinautomaat of discotheek. Wel zijn er voldoende taverna's die heerlijke visgerechten serveren, er zijn twee supermarktjes, een bakker en een paar terrasjes. In de zomer is er een vaste bootverbinding met het toeristische eiland Skiathos.

Voor een goed beeld van ons dorpje: https://www.youtube.com/watch?v=DmX0Uw44AIA 

 

VILLA PLATANIA